2020. szeptember 02-án szabadtéri sportnapot szerveztünk az iskolánk alsó és felső tagozatos diákjai számára. A programokban gazdag nap során, a gyerekek különböző sporttevékenységekben tehették próbára erejüket, ügyességüket. A sportprogramok között szerepeltek: játékos, zenés bemelegítés, gurulóeszközös akadálypálya, kézilabda, Nordic walking, népi játékok, tollaslabda, Dartsfoci, élő csocsó.

Ezen a napon az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és diákjai is bemutatták azokat a művészeti ágakat, amelyek irányába – a tanév elején történő jelentkezést követően – iskolánk tanulói is elköteleződhetnek. A gyerekek megismerkedhettek az énekléssel, nép- és moderntánccal, képzőművészeti tevékenységekkel, különféle hangszerekkel (zongora, furulya, rézfúvós hangszerek stb.).

A tartalmas nap végén az iskola diákjai a Parádon áthaladó Tour de Hongrie, Magyar Kerékpáros Körverseny hazai versenyzőinek szurkoltak. Az iskolai osztályok fölvonultak a Kossuth Lajos út mentén és dobokkal, hangos szurkolással buzdították a rangadó résztvevőit.

dig

A program a TOP-5.3.1-16-HE1-2017-00011 számú, „A helyi identitás és kohézió erősítése Parádon” pályázat keretében Parád Nagyközség Önkormányzata – Közösségi Ház és a Forti Pectore Együttműködésével valósult meg. Nagyon szépen köszönjük mindazoknak a segítségét, támogatását, akik bármilyen módon részt vettek a program szervezésében, megvalósításában!