A járvány miatt a tanév utolsó rendhagyó három hónapja komoly próbatétel elé állította mind a tanárokat, mind a diákokat, mind pedig a szülőket. Az állandóan változó korlátozások, intézkedések meglehetősen kiszámíthatatlanná, bizonytalanná tették a tanév végét is, de a ballagó nyolcadik osztályosok és szüleik méltóképpen búcsúztak iskolájuktól, a tanáraiktól és az iskola minden dolgozójától. Idén, 2020. 06. 19-én, a ballagás elődélutánján, hagyományainkhoz híven, iskolánk végzősei igazán magas színvonalú műsorral kedveskedtek tanáraiknak, az iskola minden dolgozójának és vezetőségének. Minden nehézség és a kezdeti on-line felkészülés ellenére, a búcsúzás fantasztikusra sikeredett. A végzős diákok méltón köszöntek el, többek között, szeretett osztályfőnökeiktől: Szakács Péternétől, Gyányi Gabriellától, Drotárcsik Ildikótól és Dr. Szarvas Józseftől.
A komoly, ünnepi elköszönést egy fantáziadús, vidám, humorban gazdag szórakoztató jellegű műsorrész követte. Mindkét osztály fergeteges hangulattal mutatta meg eddig ismeretlen oldalát, nem kevés mosolyt csalva tanáraik arcára. Egy kis időre ismét vidámságot hoztak a 3 hónapig üresen álló épület falai közé. Itt szeretnénk megköszönni Tóta Gabriella tanárnőnek az áldozatos felkészítő munkáját. A gyerekek bemutatóját a két osztály elmúlt 8 évének képekben történő, visszaemlékező vetítése folytatta, ami sokunk szemébe csalt könnyeket. Ezt követően a szülőket képviselő SZMK elismerő, köszönő szavait hallgathattuk meg, amelyek minden pedagógus szívében mély nyomot hagytak. Igazgatónőnk, Szalai Gábor Béláné (Angéla néni) búcsúztató beszédével köszönt el a ballagó diákjainktól.Az idei tanévben a nyolcadikosaink egy közös hársfa-csemete ültetetésével és tábla elhelyezésével hagytak nyomot maguk után az iskolánkban eltöltött 8 év emlékeként. Végül e programot követően a ballagó diákokat a tanáraik, valamint a két 7. osztály, a pedagógusokat pedig a szülők vendégelték meg.

A két ballagó osztály osztályfőnökei hálásan köszönik mindazoknak a segítségét, támogatását, akik a búcsúztató műsor szervezésében, előkészítésében bármilyen módon is részt vettek, illetve abba bekapcsolódtak. Szintén nagyon köszönjük minden meghívott kollégának a megtisztelő részvételt!