„A Hipersuli program célja, hogy a rendelkezésünkre álló korszerű technológiát és tudást az oktatás digitalizációjának szolgálatába állítsuk. Fontos törekvésünk az is, hogy a Hipersuli révén egy olyan közösséget építsünk, amelyben az iskolák, pedagógusok és az oktatás más szereplői aktívan megoszthatják egymással digitális ismereteiket és tapasztalataikat, és ezzel az egész társadalom ügyét szolgálhatják. Büszkék vagyunk rá, hogy egyre több iskolát üdvözölhetünk ebben a közösségben.” – Kutas István, a Telenor Magyország vállalati kommunikációs igazgatója.

A Telenor digitális oktatási programja egy pilot után 2015 májusában indult el az ország különböző térségeiben. A program alapvető célja, hogy a legmodernebb technológiák felhasználásával a gyerekek oktatására és készségfejlesztésére a hagyományos, tankönyvekkel történő oktatás kiegészítésére hatékony és élvezetes lehetőségeket dolgozzanak ki.

A Hipersuli keretében a pedagógusok szakmai képzést kapnak, továbbá részesei lehetnek egy lelkes és tevékeny tanári közösségnek. A közreműködő rendszergazdáknak a Telenor együttműködő partnere, a Microsoft segítségével biztosít támogatást. A program kiemelten épít a csatlakozott iskolák pedagógusainak digitális szakmai tapasztalataira, ösztönzi és elősegíti tapasztalatcseréjüket annak érdekében, hogy a felgyülemlett ismereteket a közoktatás bármely szereplője felhasználhassa.

A program 2016. decemberi megnyitása óta már az ország 30 iskolájában, több ezer diák és több száz pedagógus részese a Hipersulinak. Iskolánk idén csatlakozott a programhoz.