Páratlan összefogás és segítségnyújtás a parádi Fáy András Általános Iskolában

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.” (Böjte Csaba)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Pontvelem, EMMI és GLS közös szervezésében megrendezett „Segíts Velem Karácsonykor!” programban nagy örömmel és óriási lelkesedéssel vettek részt a parádi iskola diákjai, a diákok szülei, az iskola dolgozói és pedagógusai. Az önként vállalt karitatív tevékenység célja az volt, hogy minél több rászoruló gyermek karácsonyát tegyük szebbé. Ennek érdekében minden jóérzésű kisdiák fölajánlott egy-egy jó állapotú saját játékot a rászoruló gyermekeknek. Az ajándékokat szépen becsomagolták, és behozták az iskolába.

Az iskolai gyűjtőhelyről a GLS futárszolgálat szállította el a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, ahonnan már a megfelelő helyekre, a rászoruló gyermekekhez jutnak el az ajándékaik. A páratlan összefogás eredményeképpen, az iskola diákjai közel 100 rászoruló gyermek arcára tudnak idén karácsonykor mosolyt varázsolni.

Az iskola vezetése és a szervezők hálásan köszönik mindazoknak a segítségét, akik hozzájárultak a gyűjtés sikeréhez, és támogatták a gyerekeket! Külön köszönettel tartozunk mindazoknak a nemeslelkű diákoknak, akik más gyerekek javára le tudtak mondani a számukra kedves játékaikról!

„Az ember azzá válik, amit tesz. A tetteink visszahatnak ránk. A jótettek, az erények egyre jobbá tesznek, a rossztettek, a bűnök lehúznak, beszennyeznek bennünket. Tetteink beépülnek a személyiségünkbe. Nem tudunk úgy jók lenni, hogy ezáltal egyre jobbakká ne váljunk. Nem tudunk úgy törekedni az igazságra, hogy ne váljunk egyre inkább igaz emberré.” (Böjte Csaba)

Köszönjük, hogy számíthattunk Rátok!